De zomerse avondwandeling van Wierde & Dijk werd dit jaar gehouden in de omgeving van van Godlinze, vanaf de boerderij van de familie Wiersema. Vanwege het slechte weer was de opkomst dit jaar niet groot, maar de doorzetters hebben genoten van een bijzondere omgeving. Onderweg kon een kijkje worden genomen op het erf van timmerbedrijf Harry Aalberts, onder andere bekend van het Lutje Hoeske. Kijk in de fotogalerij voor de foto's.

De jaarlijkse midzomerwandeling vond dit jaar plaats in de omgeving van Rottum. We werden ontvangen op het erf van bestuurslid Joke Hellenberg-Boerma aan de Doodstilsterweg.  De wandeling voerde langs het Boterdiep naar het huis van Bert Lanjouw, onze vegetatie-deskundige. Hier maakten we een rondgang door het terrein van de voormalige steenfabriek Ceres en Berts tuin. Zie voor de foto's de fotogalerij. Informatie over het natuurbeheer op het Ceresterrein is te vinden op www.steenfabriekceres.nl.

 

Met de auteur van het boekje ‘Groninger kleibossen, groene parels in het agrarisch cultuurlandschap’ Albert-Erik de Winter en Annet de Jong van Staatsbosbeheer hebben we op de avond van 12 mei door het Middelstumerbos gewandeld.

Op de thema-avond over aardappelen vorig jaar februari in Hornhuizen vertelde de heer Biemond ons over zijn werk als aardappelveredelaar.Hij nodigde ons uit om op het bedrijf in Eenrum te komen kijken hoe dit alles in de praktijk gaat.