De excursie op deze prachtige najaarsdag van 10 oktober 2015 ging van start op boerderij Lutjebosch in Usquert en begon met een wandeling over kavelpaden naar de Middendijk. Daarna werd een bezoek gebracht aan de boerderij met omliggend erf. Foto's.

Bij de familie Bos in Holwierde staat het gezaaide bijen-mengsel op dit moment vol in bloei! De familie Bos nodigt liefhebbers uit voor een wandeling langs hun bloemenranden. Zie fotogalerij.

Boeren en meiers, monniken en nonnen, abten en edelen; zij allen bepaalden het landschap met boerderijen en dijken ten noorden van Holwierde. Gebiedskenner Edze de Boer vertelde boeiend over de nog zichtbare kenmerken daarvan op onze wandelroute door dit mooie gebied. Zie foto's in fotogalerij.

Op 18 april 2015 organiseerde Wierde & Dijk een excursie naar Domies Toen in Pieterburen. Daar zijn de vele loeiende stinzenplanten of börgbloumkes bekeken. Tuinbeheerder Jan Jaap Boehlé gaf een rondleiding. Foto's.

Op 24 januari 2015 hield Wierde & Dijk een Nieuwjaarsbijeenkomst in Warffum. Eerst een wandeling naar Breede door een zonnig, besneeuwd landschap. Foto's.

Een ode aan het landschap van Middag-Humsterland zo zou je de vaartocht kunnen noemen die Wierde & Dijk op 24 oktober had georganiseerd voor leden en genodigden ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de vereniging. (foto's)