Op woensdagavond 6 maart 2024 vindt de algemene jaarvergadering van Wierde & Dijk plaats. We organiseren de ALV in het dorpshuis van Pieterburen aan de Hoofdstraat 105, 9968 AC Pieterburen. Alle leden van Wierde & Dijk zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De ALV start om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. In het tweede gedeelte van de vergadering zal Carina Rietema (SPNA) spreken over de transitie van de landbouw met aansprekende voorbeelden. Hierbij valt te denken aan een voorbeeld als rijpadenteelt. U dient zich op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-13504278. 

De winterwandeling trok 17 februari 2024 meer dan honderd belangstellenden. Marjoleine de Vos, schrijver en dichter, nam het gezelschap mee rond het dorp Eenum. Als liefhebber van het Groninger landschap hield ze een pleidooi voor het leren lezen van het landschap. Wie het landschap beter begrijpt, gaat het volgens haar meer waarderen.

Winterwandeling Wierde Dijk bij kerk Eenum

Na een onderbreking van vier jaar is het zover: de Noordelijke Zadenmarkt 2024! Voor deze zevende editie verwelkomen het Noordelijk Zadennetwerk, Stichting Groninger Voedseltuinen, de Natuur en Milieufederatie Groningen en Terra liefhebbers van (eetbare) tuinen op zaterdag 30 maart met open armen voor een zadenmarkt in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

noordelijk zadenmarkt publiek bij kraampje 2019 bij kwekerij Passiflora in Drachten

Laatste kans! April 2024 staan alweer de laatste twee workshops Mooi Heem op het programma. De eerste start op dinsdag 9 april met een theorieavond, waarna de groep op zaterdag 13 april een aantal erven bezoekt. Voor de tweede workshop wordt de theorieavond gegeven op woensdag 17 april en staat het bezoek aan erven op zaterdag 20 april gepland. In het najaar van 2024 vindt een gezamenlijke praktijkdag plaats. Via deze link is een flyer te vinden met informatie over de workshops in april. Kijk hier voor veelgestelde vragen over de workshop. Opgeven kan via de site of ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarbij aan welke workshop je wilt deelnemen. Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief de cursusmap.

groep