Na een onderbreking van vier jaar is het zover: de Noordelijke Zadenmarkt 2024! Voor deze zevende editie verwelkomen het Noordelijk Zadennetwerk, Stichting Groninger Voedseltuinen, de Natuur en Milieufederatie Groningen en Terra liefhebbers van (eetbare) tuinen op zaterdag 30 maart met open armen voor een zadenmarkt in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

noordelijk zadenmarkt publiek bij kraampje 2019 bij kwekerij Passiflora in Drachten

Verbinding geeft veerkracht

Het thema voor deze editie voor de zadenmarkt is 'verbinding geeft veerkracht'. Een actueel en belangrijk thema.. Of het nu gaat om plantengemeenschappen of gemeenschappen van boeren, verwerkers en consumenten: verbinding geeft veerkracht, in de natuur en tussen mensen. Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats: met de handen in de grond of de voeten in de modder. Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is ‘De Pionier’ op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt.

Programma

De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Fietsers kunnen op en nabij het terrein parkeren. Wie met de auto komt kan gratis parkeren aan de Suikerlaan. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar het Terra SuikerTerrein. Wees alert op voetgangers in dit gebied en matig snelheid. De organisatoren werken op dit moment hard aan de programmering. Naast een breed palet aan standhouders met ecologische en lokale zaden, kunnen bezoekers rekenen op enkele workshops voor jong en oud, inspirerende lezingen, een paneldiscussie en lekker eten en drinken.

Over het Noordelijk Zadennetwerk

Zaden zijn de bron van leven en voedsel. Het Noordelijk Zadennetwerk (NZN) is een netwerk dat het gebruik en behoud van historische en regionale zaden wil stimuleren. Onze voedselzekerheid is in het geding wanneer er een afname is van de diversiteit van soorten en wanneer de vrije toegang tot zaden beperkt wordt. Het Netwerk wisselt kennis en zaden uit, daarnaast organiseert het Netwerk de Noordelijke Zadenmarkt.

Meer informatie: Noordelijk Zadennetwerk | Zaaien met pit!