Wierdenkenner Ben Westerink, auteur van het veelgeprezen boek ‘Wierdenlandschap’, neemt ons in oktober 2023 mee in het wel en wee van de Groninger wierden. Noord-Groningen ligt bezaaid met wierden. “Bijzonder aan het wierdenlandschap is dat de ontstaansgeschiedenis niet is uitgewist, zoals elders, maar nog volop zichtbaar is”, vertelt Westerink. Tijdens de herfstactiviteit van Wierde & Dijk doet hij het ontstaan, de historie en de huidige staat van de wierden uit de doeken. NB de busexcursie is volgeboekt. Zie verderop.

ben westerink

Ben Westerink

De activiteit bestaat uit een tweeluik: op donderdag 12 oktober houdt Ben vanaf 20:00 een lezing over wierden in de Hippolytushoes te Middelstum, waarna hij ons op zaterdagmiddag 14 oktober het wierdenlandschap met eigen ogen laat zien. Met een bus rijden we vanaf de boerderij van Geert Bos (Lutjebosch in Usquert) langs enkele wierden op de westelijke oeverwal van de Fivel. Als een kralensnoer liggen de wierden onder elkaar. Onderweg stoppen we onder meer bij Kloosterwijtwerd, Helwerd, Rottum, Toornwerd en Middelstum en we eindigen weer in Usquert. De excursie start om 13:30 en duurt tot 17:00. Geef u snel op, want er kunnen maximaal 25 deelnemers in de bus. Bij de lezing op donderdag kunnen meer mensen aanschuiven. Gezien het beperkt aantal plaatsen in de bus is aanmelding van tevoren noodzakelijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en te vermelden of u deelneemt aan de lezing op donderdag, de excursie op zaterdag of beide. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Het onderdeel excursie met de bus door Ben Westerink, gepland op 14 oktober, is volgeboekt. Voor de lezing op 12 oktober in het Hippolytushoes is nog plek! We hopen daar veel leden en geïnteresseerden te ontmoeten.
Iedereen die zich heeft opgegeven heeft een mail gehad met informatie. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan de busreis, geef dit dan zo snel mogelijk door via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..