Een natuurlijk Hogeland. Vol met insecten, bloemen en vogels. Dat is waar we aan werken. Iedereen kan helpen. De gemeente met bloemrijke wegbermen en plantsoenen, het waterschap met natuurvriendelijke oevers, agrariërs met natuurmaatregelen en inwoners met natuurvriendelijke tuinen. Zo maken we met elkaar Het Hogeland nóg mooier en aantrekkelijker voor flora en fauna. Het Groenplatform bundelt en helpt groene initiatieven. Het Hogeland barst van de groene initiatieven. Recent zijn wij,  zeven betrokken inwoners van de gemeente,  gestart met het Groenplatform in Het Hogeland. We willen: beginnende groene initiatieven ondersteunen, bijvoorbeeld met advies en attenderen op subsidiemogelijkheden,  vrijwillige inzet bevorderen, bijvoorbeeld het werken in het groen, in gesprek zijn met de gemeente, onder meer over het groenbeleid,  leren van elkaar, onder meer door het op een website tonen van groene activiteiten en kennis vergroten, bijvoorbeeld met een cursus over herstel van biodiversiteit.
Als groep vallen we onder Wierde & Dijk.

We zoeken inwoners die zich betrokken voelen bij groene activiteiten in de gemeente en het herstel van biodiversiteit. Wees welkom! Neem contact op met onze secretaris Amy Dekker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-48280134.
Op de website van Wierde & Dijk maken we een overzicht van alle groene initiatieven in Het Hogeland. Heb je of ken je een groen initiatief, meld het bij ons aan. Stuur je informatie per mail naar onze groenadviseur Nico Steur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0595-481501.
Omdat we geregeld contact met de gemeente onderhouden, kunnen we groene ideeën inbrengen. Geef ideeën door aan voorzitter Jan Wevers, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-36220668.
Wil je graag een advies over een groene activiteit of over een voorgenomen initiatief? Neem contact op met onze groenadviseur Nico Steur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0595-481501.