Zaterdag 15 april houdt prof. Louise Vet een presentatie over de vraag hoe de biodiversiteit (ook) in Het Hogeland hersteld kan worden en hoe ieder daaraan kan bijdragen. Zij doet dit tijdens het symposium 'Mooi Hogeland!? Samen werken aan herstel van biodiversiteit'. Naast deze voordracht bestaat het sympoisum uit een forum, workshops en een informatiemarkt.

Louise Vet, emeritus hoogleraar ecologie, was lid van de commissie Remkes en is voorzitter van het (landelijke) Deltaplan herstel biodiversiteit. Het symposium wordt georganiseerd in het Terra college in Winsum (locatie Hamrik 4A) van 09.00 – 15.30 uur. Na de presentatie van Louise Vet is er een forum, waaraan deelnemen wethouder Stefan van Keijzerswaard, bio-boer Piet Glas, Jasper Tiemens van Natuur- en milieufederatie Groningen en Lammert Westerhuis, voorzitter LTO Noord. Dagvoorzitter is Attie Bos.

Na de lunch kunnen bezoekers meedoen aan een of twee workshops naar keuze en is er een infomarkt met diverse kramen, waaronder Landschapsbeheer Groningen, project Botterdaip, gemeente Het Hogeland, Wierde & Dijk en Vleermuiswerkgroep Groningen. Deelname is gratis, opgave vooraf voor het symposium en de workshops is vereist en kan via vaklandhethogeland.nl, waar ook verder informatie over het symposium is te vinden. Opgeven kan tot uiterlijk 10 april. Wees er tijdig bij want vol is vol.