Wierde & Dijk helpt erfeigenaren, zowel boeren als particulieren, met het verfraaien van hun erven. Neem deel aan onze workshop. Geef u op via ons mailadres. Stieneke van der Wal, zelfstandig erfontwerper, verzorgt de workshop. Ze vertelt er hieronder meer over.

Woont u in het buitengebied van de gemeente Het Hogeland of Eemsdelta dan kunt u deelnemen aan onze workshop Hooi Heem. De workshop bestaat uit meerdere onderdelen: theorie- en praktijklessen, een tuinadvies op uw eigen erf en een financiële bijdrage voor de aankoop van streekeigen beplanting.

 

Deel 1: Lessen over inrichting en onderhoud van erven

Tijdens de lessen wordt u gemotiveerd om met uw eigen erf aan de slag te gaan. De workshop start met een theorieavond. Stieneke: “Tijdens de theorieavond vertel ik over de keuzes voor beplanting en wat dat betekent voor het onderhoud van het erf. Ik geef tips om de natuurwaarden en biodiversiteit op het erf te vergroten.” Vervolgens laat ze tijdens een excursie meerdere groene erven zien, waar de deelnemers ideeën kunnen opdoen. De excursie duurt een ochtend. De derde les is een praktijkochtend. “Dan gaan we bomen en struiken snoeien en aanplanten en geef ik praktische informatie over onderhoud.”

Deel 2: Persoonlijk tuinadvies

Deel twee van de workshop is het persoonlijk tuinadvies, waarbij Stieneke bij uw thuis komt. “Ik stel geen tuinontwerp op, maar bespreek met de deelnemer de opties. Samen vullen we tijdens het gesprek een lijst in van de beplanting die de deelnemer kan gaan afnemen en planten.”

Deel 3: Aankoop beplanting met subsidie programma Bos en Hout

Deelnemers aan de workshop kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aankoop van de beplanting. De provincie Groningen stelt voor nieuwe aanplant subsidie vanuit het programma Bos en Hout beschikbaar. “Bij de aankoop bieden we een helpende hand, zowel financieel als organisatorisch. De helft van de kosten neemt de provincie Groningen voor haar rekening vanuit het programma Bos en Hout. Ook kopen we de beplanting en kleine natuurmaatregelen, zoals nestkasten en stinzenbollen, in. Deelnemers kunnen de beplanting dan zelf of samen met een hovenier aanplanten.””

Doe mee!

Interesse? Neem dan eerst onze veelgestelde vragen door. Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies. Nog steeds enthousiast? Geef u dan hier op voor de workshop.