Even voorstellen. Elswerd is het akkerbouwbedrijf van Jurtko Boerma en Joke Hellenberg-Boerma. De plek is heel oud, wordt al in 1550 beschreven als een bewoonde plek. Elswerd is al meer dan honderd jaar van de familie Boerma. Wij wonen op een prachtige groene plek met veel vogels op het erf.

Langs dat erf loopt een Boerenlandpad. Dat is inmiddels onderdeel van diverse lange afstandsroutes en er wordt veel gebruik van gemaakt. Zo komt het dat we regelmatig een praatje maken met wandelaars. Dan valt op dat zij veel vragen hebben en dat wij graag over ons bedrijf vertellen.
En nu leidt dit tot de volgende actie voor leden van Wierde&Dijk: komend jaar nodigen we u uit om vier keer bij ons op bezoek te komen. Elk kwartaal een keer. Wij vertellen wat er op de boerderij gebeurt en nemen u mee het veld in. Wij verbouwen daar wintergranen, gras, bieten en twee soorten miscanthus. Alles omzoomd met bloeiende randen. Niet bio, niet gangbaar maar boerend op eigen wijze.

Op vier zaterdagochtenden ontvangen we u met een kop koffie/thee en gaan na een korte inleiding het veld in. Om samen de gewassen te zien groeien, en de verhalen te vertellen en de oogst te beleven.
De volgende data hebben we hiervoor geprikt:
Zaterdagochtenden 19 januari, 13 april, 13 juli en 12 oktober. Steeds van 10 – 12 uur.
Graag aanmelden bij Joke: 0644632159 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Een groep van ca.15 personen lijkt ons heel mooi.

Graag tot ziens op Elswerd, Doodstilsterweg 8, 9998 NJ Rottum.