Donderdag 18 september 2014 heeft gedeputeerde Henk Staghouwer te Rottum de eerste veldgids 'Natuurvriendelijk slootbeheer' in ontvangst genomen.  Foto's.

 Het beheer van rietsloten... Hoe kun je dat het beste doen? Waar moet je op letten en wat zijn handige tips? Om dit helder te krijgen hebben W&D en het Waterschap de afgelopen anderhalf jaar vaak met leden en loonwerkers aan de keukentafel gezeten. Al de informatie uit deze gesprekken is nu gebundeld in deze handige veldgids. Met de veldgids  wil Wierde & Dijk aan boeren en andere beheerders praktische tips meegeven voor een meer natuurvriendelijk slootbeheer. 
Voorafgaand aan de uitreiking gaven Joke Hellenberg-Boerma van boerderij Elswerd in Rottum en Greetje Kampinga van Waterschap Noorderzijlvest uitleg over de vele mogelijkheden die er zijn met rietslootbeheer. Ook konden de aanwezigen aanschouwen hoe op Elswerd het natuurvriendelijk rietslootbeheer in praktijk wordt gebracht.
U kunt een digitale versie van de veldgids hier als pdf-bestand inzien of downloaden.
Wilt u een gedrukte versie vand de veldgids ontvangen? Boeren en andere beheerders kunnen de veldgids aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Lees ook Praktijknetwerk Rietsloten